Kruhy pod očami - pomôže prírodná kozmetika?

Kruhy pod očami sú problémom, ktorý trápi nejednu ženu či muža. V tomto článku sa na tento pomerne bežný problém pozrieme zblízka a predstavíme si možnosti, ako môže prírodná kozmetika ponúknuť efektívne riešenia pre žiarivejšie a omladené očné okolie.

Čo spôsobuje kruhy pod očami?

Kruhy pod očami, známe aj ako tmavé kruhy alebo odborne periokulárna hyperpigmentácia, označujú zmenu farby alebo stmavnutie pokožky pod očami. Sú bežným kozmetickým problémom a môžu postihnúť ľudí všetkých vekových skupín a typov pleti. Kruhy pod očami sa môžu prejavovať ako modré, fialové alebo hnedasté odtiene a môžu sa líšiť v intenzite a veľkosti. Tieto tmavé kruhy môžu byť spôsobené kombináciou faktorov vrátane genetiky, starnutia, únavy, stresu, dehydratácie, alergií a nadmernému vystaveniu sa slnku. Aj keď zvyčajne nejde o vážny zdravotný stav, kruhy pod očami môžu zhoršiť celkový vzhľad a spôsobiť, že človek vyzerá unavene alebo starší, než je jeho skutočný vek. Riešenie kruhov pod očami zahŕňa používanie cielených produktov starostlivosti o pleť, ako sú napríklad balzamy na očné okolie, a osvojenie si návykov zdravého životného štýlu s cieľom minimalizovať ich vzhľad a podporiť jasnejšie a sviežejšie oči.

.
.
.
.

Prírodná kozmetika v boji proti kruhom pod očami

kruhy-pod-ocami-pomoze-prirodna-kozmetika-1

Pri riešení kruhov pod očami je dôležité vybrať si produkty, ktoré sú jemné, výživné a bez agresívnych chemikálií. Prírodná kozmetika ponúka bezpečný spôsob k starostlivosti o pleť, pričom využíva rastlinné výťažky, vitamíny a minerály na riešenie problémov pokožky bez toho, aby spôsobovala podráždenie alebo senzibilizáciu. Poďme sa spolu pozrieť na konkrétne zložky a produkty, ktoré môžu pomôcť s problémom kruhov pod očami.

Aké zložky použiť proti kruhom pod očami

Bolo preukázané, že viaceré prírodné zložky účinne cielia na kruhy pod očami a rozjasňujú jemnú pokožku okolo očí. Hľadajte produkty obsahujúce nasledovné zložky:

  • Uhorkový extrakt: Výťažok z uhorky, ktorý je známy svojimi chladivými a upokojujúcimi vlastnosťami, pomáha znižovať opuchy a zápaly okolo očí.
  • Výťažok zo zeleného čaju: Výťažok zo zeleného čaju, bohatý na antioxidanty, pomáha chrániť pokožku pred oxidačným stresom a omladiť unavene vyzerajúce oči.
  • Výťažok z arniky: Tento rastlinný extrakt má protizápalové vlastnosti a môže pomôcť znížiť výskyt tmavých kruhov a opuchov pod očami.
  • Vitamín C: Vitamín C, silný antioxidant, rozjasňuje pokožku, znižuje hyperpigmentáciu a podporuje produkciu kolagénu pre pevnejšie a mladšie vyzerajúce oči.
  • Kyselina hyalurónová: Táto hydratačná zložka pomáha vypĺňať a zvlhčovať pokožku, znižuje výskyt jemných liniek a vrásky okolo očí.

Produkty proti kruhom pod očami

V PANAKEIA ponúkame rad prírodnej kozmetiky špeciálne formulovanej na riešenie kruhov pod očami a rozjasnenie očného okolia. Tu sú niektoré z našich najlepších odporúčaní:

DOVI, DOPO MONOKLE – balzam na očné okolie

Balzam na očné okolie s kofeínom je vyvinutý na zlepšenie regenerácie pokožky okolo očí počas noci. Aktívne hydratuje pokožku, redukuje výskyt vrások a vďaka obsahu CO2 extraktu z rakytníka podporuje viditeľný anti-aging efekt.

Peptidový očný krém

Inovatívna zmes vysoko účinných zložiek pripravená s ohľadom na pokročilé klinické testovanie. Peptidový očný krém využíva silné prírodné oleje. Táto kompozícia je špeciálne navrhnutá na zmiernenie viditeľných prejavov starnutia v očnom okolí.

ŠTRAMANDA – očný šipkový balzam

Prírodný šípkový balzam na očné okolie s koenzýmom Q10. Obsahuje šípkový olej, vďaka ktorému sa zlepšuje vzhľad jemných vrások. Tento balzam intenzívne hydratuje a zaisťuje pleti jemnosť.

Prevencia kruhov pod očami

kruhy-pod-ocami-pomoze-prirodna-kozmetika-2

Zatiaľ čo prírodná kozmetika môže pomôcť pri riešení existujúcich nedokonalostí a kruhov pod očami, je tiež dôležité myslieť na preventívne opatrenia na udržanie mladistvého očného okolia. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu predchádzať kruhom pod očami:

  • Doprajte si dostatočný spánok
  • Zostaňte hydratovaní pitím dostatočného množstva vody
  • Chráňte vašu pokožku pred slnkom opaľovacím krémom a slnečnými okuliarmi
  • Zvládajte stres pomocou relaxačných techník, ako je meditácia alebo joga
  • Jedzte vyváženú stravu bohatú na ovocie, zeleninu a antioxidanty
  • Vyhýbajte sa treniu alebo škrabaniu jemnej pokožky okolo očí

Zaujímavé fakty o kruhoch pod očami a prírodnej kozmetike

  • Tmavé kruhy pod očami môžu byť často dedičné a preto na nich treba myslieť ešte predtým, ako sa objavia.
  • Kofeín, ktorý sa nachádza v extrakte zo zeleného čaju, môže sťahovať cievy a znižovať opuchy okolo očí.
  • Pokožka okolo očí je oveľa tenšia a jemnejšia než pokožka na zvyšku tváre.
  • Prírodná kozmetika často neobsahuje syntetické vône, parabény a iné škodlivé chemikálie a preto je na jemnú pokožku v očnom okolí ako stvorená.
  • Pravidelné používanie prírodných produktov starostlivosti o pleť môže prispieť k celkovému zlepšeniu zdravia pokožky a zníženiu rizika podráždenia alebo citlivosti.
  • Mnoho prírodných zložiek dnes používaných v kozmetických produktoch sa po stáročia používalo v tradičnej medicíne.